vaš omiljeni blog od 12.12.2006
.
12.12.2008.
Prosle su tocno dvije godine i jedan dan od nesluzbene pive u jednom zagrebackom kaficu u kojemu je cetvero ljudi s istom vizijom lupilo (kriglom) po stolu i u plastelinu fotografskog zajednistva oblikovalo ovaj blog. Sam je blog napravljen te noci, 12.12.2006. Pocetna, buntovna ideja vremenom je prerasla u ozbiljnu fotofilozofsku zajednicu s vise od 1100 postova.

5.2.07

priroda i društvo



9 comments:

Marina Ćosić said...

Sve gledam ove fotke i ne znam sta bi ti rekla. Hem... nisu ti neke, bez obzira na naslov i poruku (koju sam ja dobila).. hm..

Dario Grzelj said...

ja obicno dok skupljam pljuvacku, smislim neke argumente. pa bi mogla i ti.

Marina Ćosić said...

Ja obicno nisam bezobrazna ko ti... u vecini slucajeva. Da si ovo fotkao na pocetku karijere, jos bi i mogla prozvakati...kao, mlad je, naucit ce.. Napisala sam ti odgovor na jedan post na forumu, pa se taj odgovor proteze i na ove fotke... da ne pisem ponovo. Ali, eto... barem da pokusam... Druga fotka... jel to slikano iz auta? Sta si htio s njom? Pokazat nam razvodnu kutiju na banderi...? Uspio si. Pokazat nam kutiju. Al je to jedino sto si uspio. Na mene fotka nija ostavila nikakav dojam... Pa ne znam zasto uopce komentiram... Ako si htio postici da se raspisem, koliko toliko, uspio si... Ali mi jos nije jasno... jesu tebi te fotke ok? Ti, koji obicno imas instancan ukus kad su fotografije u pitanju, ti od kojeg sam podosta naucila.. i jos ucim... Jel stvarno mislis da imaju neku umjetnicku vrijednost? Mozda.. Mene nisu odusevile...

Dario Grzelj said...

o jebo te,, sad si me naljutila. vidis prvih 6 godina svojeg natezanja filma po kojekakvim starim ruskim aparatima, pokusavao sam dobro eksponirati pa dobro fokusirati pa onda to ispravno razviti u kupaoni pa onda jos i slike treba napravit,,,, sve je jako mracno, traje i kiselo smrdi (prekidac i fiksir). s vremenom sam usvojio sve te tehnicke gluposti. stjecajem okolnosti sam upoznao kako funkcionira "instant novinarstvo" i u jednom trenutku mi se to sve zgadilo. postavio sam si pitanje sto mogu napraviti odnosno sto zelim napraviti tim mocnim medijem koji je postao orudjem (i oruzjem) laznog i nestvarnog nametnutog nam.
Naravno da sam snimio banderu. Iz auta. Te tri fotografiju pokusavaju ispricati pricu "priroda i drustvo" . Mislim da je vrlo jasna poruka i nije mi fakat bio cilj bilo koga zadiviti ljepotom krajolika ili tehnickim savrsenstvom.
Umjetnicku vrijednost?! HAHA. Ako imas definiciju umjetnosti u fotografiji onda ti moj odgovor ne treba.

Marina Ćosić said...

Pa dobro, znaci skuzila sam poruku koju si htio prenijeti!! To sam i rekla!! I razumijem te! Ali svejedno ne mogu reci da su fotke dobre jebemu sunce!! Jel ti mozes prihvatit to? Zar moram imati cvrste argumente ako mi se nesto ne svidja? Jednostavno mislim, ma ZNAM kvragu, da si TI mogao napraviti JACE fotke. To sto si ove nasao sad i odlucio ih objavit, meni ne znaci nista.

I ti si mene naljutio. hm..

Peace

Dario Grzelj said...

ma sve ok. diskusija je zdrava. i nisam ih nasao nego su svjesno nastale tijekom ovog vikenda.

Marina Ćosić said...

Diskusija? Kako se onda svadjas majke ti?!?

Dario Grzelj said...

ajooj, bolje da ne znas!

Marina Ćosić said...

Treba se na tebe naviknut... al da znas da si tezak... ko tona baruta.