vaš omiljeni blog od 12.12.2006
.
12.12.2008.
Prosle su tocno dvije godine i jedan dan od nesluzbene pive u jednom zagrebackom kaficu u kojemu je cetvero ljudi s istom vizijom lupilo (kriglom) po stolu i u plastelinu fotografskog zajednistva oblikovalo ovaj blog. Sam je blog napravljen te noci, 12.12.2006. Pocetna, buntovna ideja vremenom je prerasla u ozbiljnu fotofilozofsku zajednicu s vise od 1100 postova.

20.11.07

bez slike

Dragi svi,

u posljednje vrijeme me muce neka pitanja vezana uz postojanje ovog bloga, pa me zanima sta SVI VI mislite o tome. Nadam se da ovaj post nece ostati bez komentara kao vecina ostalih na ovom nasem malom prostoru.
Necu sad ulaziti u njegovo postojanje, te namjere i zelje zbog kojih je nastao. Nekako mi se cini da ovaj blog nema (vise) bas neku osobitu svrhu...i ja bas nemam vise volje stavljati fotke na blog.
Sta radimo? Izlazemo fotke... Zbog koga? Zbog sebe i drugih. Zasto? Da ih vide... Tko? Nas par koji svratimo ovdje svaki dan... svaki tjedan. Zasto bi ih stavljali? Da ih ostali komentiraju... E, a toga ovdje nema. Svaka cast izuzecima.. Maji, koja prokomentira ono sto joj se svidja.. Dariju, koji komentira svasta, i pise svasta... ali kao admin bi se, po mom skromnom misljenju, kad ga je vec i stvorio, trebao malo vise potruditi oko toga.. na neki nacin potaknuti clanove na rasprave. Sve sto se zapocne ovdje, zavrsi nekim besmislenim raspravama, prepirkama i na kraju krajeva, prepucavanjima. Sto mi je bezveze. Kuki se ajde trudi prokomentirati sto mu zapadne za oko, ali s obzirom da je najfriskiji ovdje, sve mi se cini da ce i njemu nestati entuzijazma.. Zeljko Hrsan se izgubio... a imao je odlicne fotke. Zasto? Pa glupo je ostavljati fotke i ne dobiti ama bas nikakav feedback... Opet, nema smisla ni stavljati 15 fotki dnevno jer se ni to nikome nece dati gledati, pa sve opet gubi na kvaliteti.. Ne znam ni sama koje bi bilo rjesenje ovih 'problema', ali s obzirom da nas je vise ukljuceno u ovo, htjedoh to podijeliti s vama.. da ne ostane samo misao u mojoj glavi.. :)
Ni ja nisam bas najreprezentativniji primjer(ak) kako bi se trebalo ponasati/komunicirati/raspravljati...ali me treba potaknuti..u svemu u zivotu, pa tako i u ovome... Nekako sam zamisljala ovo i kao rasprave, ne samo cisto o pojedinoj fotografiji, nego i o fotografiji opcenito (sto se zadesi ponekad, ali rijetko...).. kao usmjeravanje ka necemu boljem, a ne samo pljuvanje, pruzanje asocijacija i ispravljanje gramatickih pogreski (ili pogresaka?). :D Da, i negativni komentari su dobri... ali.... ma ne znam. Valjda ste do sad mogli skuziti o cemu mislim i what's the point moje chitabe.
Mene jednostavno s vremena na vrijeme uhvati nedostatak bilo kakve volje za bilo kakvom aktivnoscu, a zapravo nam je blog skroz ok, bolji od vecine koje sam vidjela do sad, cak bolji i od nekih sajtova vezanih za fotografiju.. (ah... mlada i nadobudna...;) ).

Nego, dajte da cujem VASE glasove... ne samo ovih svakodnevnih...maja, kuki, dario... nego svi... dr.OTe, kume, puki, oki, jurice, zeljko, ivane... svi zivi i nezivi anonimusi i ovi koji povremeno svrate i potpisu se imenom. Dajte ljudi, pokrenimo se malo...

Unaprijed zahvalna,

Vasa JA

Moj prijatelj drvo










glamour