vaš omiljeni blog od 12.12.2006
.
12.12.2008.
Prosle su tocno dvije godine i jedan dan od nesluzbene pive u jednom zagrebackom kaficu u kojemu je cetvero ljudi s istom vizijom lupilo (kriglom) po stolu i u plastelinu fotografskog zajednistva oblikovalo ovaj blog. Sam je blog napravljen te noci, 12.12.2006. Pocetna, buntovna ideja vremenom je prerasla u ozbiljnu fotofilozofsku zajednicu s vise od 1100 postova.

18.4.07

svima koji su branili ovu zemlju


Branimir Glavaš

3 comments:

Marin Leko said...

OD PACTA CONVENTE DO BRANIMIRA GLAVAŠA

Zašto je BRANIMIR GLAVAŠ najebao (ne upotrebljavam inače ovakav vokabular, ali ne nalazim bolju riječ)? Zbog „PACTA CONVENTA“-e...?

Pacta Conventa, isprava je bana Hanža Frankopana, koje je, istina, prvi autor bio knez Ivan Nelepić, a izdana je u Klisu 18. ožujka 1436. godine. Očemu ta isprava zbori? O zakonima koje su načinili hrvatski banovi s onim Srbima koji su se poslije kosovske bitke sklanjali u hrvatske zemlje. Banovi su tada bjeguncima, Srbima dali slobodu ,a ne da budu kmetovi. Slobodu uprave, vojničku vlast, vlastito sudstvo. Dakle, primili smo ih, kao ljude, slobodne (kompriraj sa položajem crnaca u SAD-u prije samo 50 godina), sa svojim pravima, sa svojim ja. Pet stotina i kusur godina poslije ti isti Srbi, vratili su nam – balvan revolucijom, za koju znamo u što je izrasla..

Izrasla je u stravičan rat koji su Srbi poveli protiv Hrvatske, koja ih je za vrijeme njihove agonije prije pet stoljeća tako kršćanski primila. Nešto sitno poslije početka balvan revoljucije srpski zloduh nadvio se i nad Slavoniju. Geopolitički položaj za obraniti se – katastrofalan.

Da skratim. Da nije bilo BRANIMIRA GLAVAŠA pao bi Osijek. Da je pao Osijek, pala bi Slavonija. Da je pala Slavonija, pala bi Hrvatska. Ljudi, vi koji ste glupi, ili koji se pravite glupi, ne znam zašto, tada je kod nas u Slavoniji bio RAT. RAT. Ne pričajte o stvarima o kojima nemate pojma. U ratu ne vrijede zakoni koji inače vrijede. Da li je ubijen koji nevini Srbin? Ja sam siguran u to da je! Neki dan je u Gazi ubijeno 18 civila, od toga osmero djece, pet žena, i nikome ništa. izrael je obećao provesti istragu o tom „incidentu“, kako rekoše. Da su Sirijci npr. napravili nešto slično na području izraela, pa ovi bi sravnili pola Sirije. Zašto ovo govorim? Ok, možda su ubijeni neki Srbi, za koje baš nisam siguran da su bili posve nevini, ali što je sa tisućama ubijenih Hrvata. Što je sa mojim prijateljem iz naselja,malim Mirkovićem, koji se sa 15 prijavio u gardu, rekavši da je bosanac bez dokumenata, i poginuo nakon dva dana. Što je sa Bobom iz ulaza B. Što je sa sedamnaestoro moje bliže ili daljnje rodbine zaklanih i ubijenih u prominskom kraju. Što je? Okreću se u grobu kada vide zašto su se borili, zašto su umrli, tako mladi, neiživljeni! Što je? To je da – lik koji je na snimci iz Vukovara nosio četničku zastavu i pjevao „bit će mes.... klat.... hrv...) danas radi kao policajac u Vukovaru; baš u Vukovaru. To da čovjek koji je osuđen na samo 13 godina zbog zlostavljanja hrvatskih zarobljenika u logoru, bude djelomično pomilovan od strane samog predsjednika države, te istovremeno pokreće tužbu protiv hrvatskih vojnika, koji su svjedočili protiv njega, za klevetu...! Halllloooo!!!

I onda mi ova gamad sudi Glavašu. Ista gamad koja je pozivala na državni udar ako se izruči Gotovina, a onda ga je sama izručila. Znao sam da je poltika kurva, ali tolika...!?

dr.OT said...

s vremenom obican mali covijek sazrije i povuce se van iz dnevno politickih sranja svih boja...
prestane izlaziti na izbore i gledati dnevnike...
odluci i on malo 'jamiti' za sebe... al ne puste eure, dionice, hotele, itd.
vec tek malo mira, ispravan auto, uredan i ugodan stan, kakav izlet na more, ili u salzburske alpe na par rundi piva i malo jodlanja u prirodi...
okrene se zeni, djeci, vrtu, nekoj maloj jedrilici i tome sl.
svoje vrijeme, svoje osmijehe, svoju ljutnju i sve ostalo svoje odluci posvetiti iskljucivo sebi i svojim najdrazima... postane sebican prema instrumentaliziranoj i pokvarenoj okolini, koju ne moze promijeniti ako ona to sama ne zeli... a ona to ne zeli...

svojedobno sam i ja imao nesto za reci, ili zestoko reagirati, na takvu temu, al danas ostajem ravnodusan...

problem svega je interes... novac...i to veliki novac...
ocigledno dovoljno velik da se pozatvaraju i pobiju medjusobno...
do jucer su skupa jeli, pili i pjevali, a danas si rade o glavi... zanemarimo povijest jer se ovdje ne radi o njoj, ona je na marginama i koristi se samo kao instrument za medjusobne obracune u interesnim sverama... mene nece na taj nacin uvuci u to...
no chance, not any more...

Marin Leko said...

dr.ot - dobro ti zboriš - i ja sada kad gledam neke stvari zažalim što sa 17 umjesto u HOS nisam otišao u Švedsku, ali ta neizmjerna količina licemjerja u Hrvata me uvijek razjebe!