vaš omiljeni blog od 12.12.2006
.
12.12.2008.
Prosle su tocno dvije godine i jedan dan od nesluzbene pive u jednom zagrebackom kaficu u kojemu je cetvero ljudi s istom vizijom lupilo (kriglom) po stolu i u plastelinu fotografskog zajednistva oblikovalo ovaj blog. Sam je blog napravljen te noci, 12.12.2006. Pocetna, buntovna ideja vremenom je prerasla u ozbiljnu fotofilozofsku zajednicu s vise od 1100 postova.

29.10.07

afterschool

8 comments:

kukifoto said...

što je pisac ćeo rijet? sve tamno, ne razaznaju se siluete, ne vidiš glavu ni noge od sjena. zašto CB? pa nije škola tako loša? love kukifoto

Anonymous said...

zasto ne cb? bolje izgleda nego u boji... zasto tamno? takav je dan bio... tmurno, poslijepodne, kisica sipi... da li bi bilo ok obraditi sliku da izgleda prilicno drugacije od onoga sto je bilo u stvarnosti? barem ovakvu fotku... tu se dosta lomim. da, bolje izgleda svjetlija, s vise kontrasta... ali jebiga,to mi onda nije to...

svrati nam cesce kuki... slabo ovdje nekako ima i pravih fotki i pravih komentara... stoga zahvaljujem na ovom... ;)

oki said...

ma super si mi! u svakom pogledu! ja inače ne volim gledat tuđe fotke, a nedavno sam bio u žiriju za svjetski bijenale studentske fotografije u novom sadu, pa sam morao koješta gledat. ali bilo je i dobrih stvari. iako me baš ništa ne zanima. kad obradim fotke ti pošaljem nešto. ili stavim ovamo pod putovanja. moram još komentirat i one modne! LK

oki said...

ovo je pisao kuki! ovdje nešto zajebava!

admin said...

blogger je googlov pa ako imate otvoren neki drugi tab/prozor s drugim google accountom onda ga i blogger povuce.

Dario Grzelj said...

kazes kuki, da ne volis gledati tudje fotke. to me malo zbunilo i djelomicno iznenadilo. ako krenemo od one stare "ne radi drugome sto ne bi zelio da on tebi radi" onda ispada da radis fotografije samo za sebe. jer ako ne gledas tudje fotke zasto bi netko gledao tvoje. ako je fotografija fotografovo vidjenje stvarnosti i ako je medij, onda joj je jedina svrha konzumacija od strane drugih. mislim da konstantno gledanje fotografija, i svojih i tudjih, moze samo obogatiti fotografov (a i sire) izricaj.

kukifoto said...

u pravu si! očekivana i već puno puta prije doživljena reakcija. radim fotke za svoj gušt i svoj gušt ne želim baš podijelit sa svakim, niti ulaziti u tuđe gušte. već samo sebi dragih osoba.
neki su ekstrovertni/otvoreni, drugi su introvertni/zatvoreni. a ja sam ono drugo. i to jako! prvenstvenmo radim fotza sebe, za svoj gušt, za svoj neki osobni, intimni dnevnik. ako je za svjetinu, onda je to žurnalistička, ali one prave - e to su samo za prave osobe.
nije mi važno da li će neko gledat moje fotke. važno mi je da moje fotke gledaju vrlo određene osobe. ponekad čak ni to.
i sve što god rekao na to, u svakoj si riječi u pravu. ali. imam i ja pravo čuvat svoje dnevničke svjetlozapise u nekim skrivenim folderima i ladicama. bez uvrede bilo za koga. idem sad komentirat modne fotke marinine koje mislim da su super!

Dario Grzelj said...

nisam siguran da te razumijem. citam ali ne razumijem. svi mi stvaramo neke slike u svojim glavama. i one ostaju. neke krace, neke za cijeli zivot. fotografija je medij. nacin izrazavanja. ima autora i ima publiku. povod i cilj,, ako ne cilj onda barem neka svrha. teznja da nesto napravis. pokazes nesto i svoje dojmove. vise od vijesti. vise od traca. ono: bio sam tamo i vidio sam to, dozivio. i to je tako! to je po meni smisao fotografije. subjektivni dojam fotografa (onoga koji je bio negdje)