vaš omiljeni blog od 12.12.2006
.
12.12.2008.
Prosle su tocno dvije godine i jedan dan od nesluzbene pive u jednom zagrebackom kaficu u kojemu je cetvero ljudi s istom vizijom lupilo (kriglom) po stolu i u plastelinu fotografskog zajednistva oblikovalo ovaj blog. Sam je blog napravljen te noci, 12.12.2006. Pocetna, buntovna ideja vremenom je prerasla u ozbiljnu fotofilozofsku zajednicu s vise od 1100 postova.

23.12.07

carduelis chloris

4 comments:

kukifoto said...

carduelis ti je malo "izgorio", jer je svjetlomjer reagirao na tamniju pvršinu trave, pa je svjetli ptić postao još svjetlijim. to je nezgoda automatike.
tehnički jako loša fotka.
ali, lijep pozdrav i čestitke za sve nadolazeće

Marin Leko said...

izgorio je, ali radi se o čistom odbljesku, no šta ćeš, takva bila pozicija, inače sve odrađeno manual, nikonova četristotka, tica na visini 6-8 metara, ukupna udaljenost, kojih 20m... pri tome, nije išlo bolje...

pozdrav i čestitke za sve nadolazeće također...

Dario Grzelj said...

stoji ovo sto kuki kaze, u teoriji ali ja mislim da ti marine imas neki drugi problem. sve ti slike malo bjeze. i na tvom blogu. ne znam imas li mozda pretaman monitor ili ti fali koja sitnica iz poznavanja fotosopa. na ovoj konkretnoj slici ptica JE presvijetla ali je skuren samo jedan mali dio ispod krila. ono sto sam vidio na gotovo svim stvojim slikama je da vec poslovicno imas neki skureni dio. probaj malo na tome poraditi. digitalija se po tom pitanju ponasa vise kao dijac a mane kao film. ja recimo, imam uredno minus blendu kada radim na automatici.

Marin Leko said...

pokušavam ne sudjelovati u foto-raspravama na ovom blogu, jer je to po meni odavno izgubilo svaki smisao. uglavnom se toga i držim, a upravo ovi komentari (i ona "fotka" iznad) su dokazi da bi se tog pravila trebao strogo držati!!! - glede istog ću od sada dati sve od sebe - da tako i bude --- jer:
da li u mom objašnjenju piše da je fotka slikana sa 20 metara, slovima dvadeset metara, sa četristotkom - e ako objekat, čitaj pticu, od 12 cm, slikaš sa te udaljenosti, sa tim objektivom - onda vrlo lako skužiš da je fotka jebeno kropana, što znači - ova fotka je 3-5% originala, a sama ptica 1%, a sam dio koji gori 0.03% (ne postoji svjetlomer koji mjeri svijetlo na desettisućitom dijelu objekta snimanja), zato ubuduće prije nego nešto prokomenirate pitajte za, ili uzmite u obzir kazane parametre fotografiranja, mada vidim da ni to nije dovoljno...
glede photoshopa - ova ptica može biti i crvena...