vaš omiljeni blog od 12.12.2006
.
12.12.2008.
Prosle su tocno dvije godine i jedan dan od nesluzbene pive u jednom zagrebackom kaficu u kojemu je cetvero ljudi s istom vizijom lupilo (kriglom) po stolu i u plastelinu fotografskog zajednistva oblikovalo ovaj blog. Sam je blog napravljen te noci, 12.12.2006. Pocetna, buntovna ideja vremenom je prerasla u ozbiljnu fotofilozofsku zajednicu s vise od 1100 postova.

3.3.08

kid'o

10 comments:

Dario Grzelj said...

o-o,, koliko je ovo asa? 1600 i jos barem blenda i pol ;) oko 5000 asa.. nije ispalo bas za stock :D
no dobro, spontano; uhvatila si ga u njegovom okruzenju, u igri. spustanjem perspektive na djecakovu razinu svakako si joj dala ravnopravnost u odnosu na, budimo iskreni, tvoju fotografsku razigranost.
jedino sto si mozda mogla je odrezati onu nogu skroz lijevo i malo spustiti gornji rub slike (na pola prostora do fotelje)

Marina Ćosić said...

puno asa..

i da... mogla sam mozda malo odrezati gornji dio.

shit, jesam ja to javno prihvatila tvoj savjet?

MajaG said...

fakat..zakaj si ga digla na tak puno asa??
dobra zamisao ali mislim da je ipak loše kadriranje..
kak bi ti draga rekla..možeš ti i puno bolje..

Marina Ćosić said...

zasto sam digla na tak puno asa? pa hajd ti probaj snimat dijete na sekundi ekspozicije. nema svjetla, a djeca su, ne bi vjerovala, vrlo zivahna stvorenja i vrlo ih je tesko fotkati... pogotovo ako te scepaju za kosu, naocale, ogrlicu cim im se pribllizis.. probaj pa javi kako ti ide.

Dario Grzelj said...

da, da, ovo s asima nije kritika nego primjecaj,,,, ma dobro je.. malo sam moyda pretjerao.

MajaG said...

Marina..sam pitam..nemaš se kaj pjenit..

Ivan Šebelja said...

Inače nemam ništa protiv zrnatih fotki.Nekada sam i ja takve fotke radio na filmu.Ne mora uvijek sve biti savršeno kao sa plakata za filmove.Za sliku snimljenu 1/8s svaka pohvala.

Ivan Šebelja said...

Što se tiće kadra. Rezao bih fotku dolje i lijevo strogo onako bez suvišnoga prostora sa strane. Tako da ostane samo djete i bager sa kojim se igra.

Marin Leko said...

je...e, pa jeste vi pogledali ovu fotku... kumo, ova fotka nije neka velika umjetnost, meni je čisto ok, čak štoviše, ali ekipa, tražite mane gdje ih nema,pustite sad te tehnicizme; ko da stojite nakinđureni sa fotošopom cs9 i samo čekate, haloooo, napad zbog napada - ajmo, lezite na zemlju, pa fotka da je fulkvaliti ne bi valjala, uzmi tjeme od klinca - baš super sjeda tako kako je, da je savršeno - ko jebe savršeno tjeme, da se oči mogu uvećati na jumbo? čemu? upravo se super utapaju u tom "jezeru", i kumo, da si rezala donji dio, izgubila bi dubinu pogleda klinca, koji be se zaustavio nigdje... bitno je da se prigovorilo, no bez argumenata kako bi to bilo bolje napraviti, ali uzevši sve parameter u obzir... i da, da dodam za kraj, skoro zaboravih:) ova fotka je za mene savršena!!!

Marina Ćosić said...

:) pa fala ti Leko! :D