vaš omiljeni blog od 12.12.2006
.
12.12.2008.
Prosle su tocno dvije godine i jedan dan od nesluzbene pive u jednom zagrebackom kaficu u kojemu je cetvero ljudi s istom vizijom lupilo (kriglom) po stolu i u plastelinu fotografskog zajednistva oblikovalo ovaj blog. Sam je blog napravljen te noci, 12.12.2006. Pocetna, buntovna ideja vremenom je prerasla u ozbiljnu fotofilozofsku zajednicu s vise od 1100 postova.

28.1.09

the other side

2 comments:

Dario Grzelj said...

kompozicijski mi se svidja, obrada (boje, vinjetiranje) takodjer. postoji medjutim jedna sitnica o kojoj bih sada mogao puno napisati a s gledista psihologije promatranja fotografije (i slike opcenito) ide na stetu (vjerojatno) obrade. radi se o tome da ruka (i rukavica s tom izvezenom masnom) previse dominira fotografijom. s druge strane, pogled djevojke je i treba biti glavna tocka interesa ali se bori s predominantnom rukavicom koja cak i bojom odskace od cijelog prizora. u konacnici dolazi do kratkotrajne borbe dvije jake tocke interesa koja nakon nekoliko sekundi izmori promatraca koji onda pocne lutati po ostatku fotografije i zavrsi u nezanimljivom donjem desnom kutu slike i tu prica zavrsava. steta.
sto bih ja probao: jednostavno potamniti rukavicu i/ili posvijetliti lice (ili potamniti sve osim lica)

Marina Ćosić said...

E, nadala sam se da ce netko to spomenuti... Imam par ovakvih verzija, i s rukom na drugom mjestu... i eto ja se odlucih za ovu... Nego, lice jesam posvijetila, a ruku jesam potamnila... I mene je to mucilo... i svjesna sam toga... Ali eto, ipak je stavih... Na par fotki razlicitih mi je ta rukavica pravila problem... A postala sam svjesna toga tek kad sam vidjela fotke doma na kompu... steta sto se tamo nisam malo vise pozabavila time... Znam za drugi put...