vaš omiljeni blog od 12.12.2006
.
12.12.2008.
Prosle su tocno dvije godine i jedan dan od nesluzbene pive u jednom zagrebackom kaficu u kojemu je cetvero ljudi s istom vizijom lupilo (kriglom) po stolu i u plastelinu fotografskog zajednistva oblikovalo ovaj blog. Sam je blog napravljen te noci, 12.12.2006. Pocetna, buntovna ideja vremenom je prerasla u ozbiljnu fotofilozofsku zajednicu s vise od 1100 postova.

28.4.07

Josipa Lisac

1 comment:

Marina Ćosić said...

Dragi Grzelju...

Evo bas sad gledam ovu fotku koju do sad jos nitko nije komentirao. Na zalost. S obzirom na moje siromasno iskustvo sto se fotografije tice i nedostatak pravih /strucnih/ rijeci i mogucnosti izrazavanja u fotografskom smislu, ipak sam se okurazila iskazati svoje skromno misljenje (skoro pa divljenje).

Strpati glavnog aktera, bit fotografije u sam kut odluka je koju moze donijeti samo netko tko zna sta radi i sto moze sam od sebe ocekivati.
Prazan prostor koji dominira fotografijom ostavljen namjerno (za razmisljanje) ne odvlaci paznju sa Josipinog lica, nego ga,stovise, naglasava; gdje god pogledala, pogled se vraca na nju, sto po meni i cini ovu fotku kvalitetnom. Sama Josipa kao jaka, karizmaticna i meni posebna licnost ovdje dolazi do punog izrazaja uhvacena u pravom momentu. Svidjaju mi se dvije dijagonale na slici; prva unutar koje se nalazi reflektor koji joj obasjava glavu, i druga koju tvore upravo reflektor i glava i koje zavrsavaju i pocinju na posve neocekivanim mjestima.

Pokazao si da znas znanje i nakon, eto, nekog vremena gledanja tvojih radova slobodno mogu reci da si majstor i da ce od tebe mnogi kojesta nauciti...ja prva.

Eto, jesam sad svasta rekla... :)) (ovo je moj prvi pokusaj konstruktivnog komentiranja, pa molim za razumijevanje).


A s obzirom da je jos uvijek travanj, ja i ovu fotografiju predlazem za Fotku mjeseca.